top of page

TORVET I NYBORG

For Nyborg Kommune medlem af projektgruppen for slotsprojektet - Nyborg Slot og torv. 

Torvet er tegnet af Schønherr Landsskabarkitekter og Schul Landskabsarkitekter. Som medlem af projektgruppen ansvarlig for kommunens godkendelse af og input til torvets overordnede layout og indhold med hensyntagen til stedets historie, landskabelige værdier og materialer.

Målet med torveprojektet er at skabe en både visuel og fysisk forbindelse mellem rådhuset og Nyborg Slot, så det bliver lettere for de mange besøgende at forstå Nyborg Slot og Nyborg by som en sammenhængende historisk helhed.

Den centrale del af Torvet er anlagt som et stort gulv af nordisk granit med en belægning, der størrelsesmæssigt forholder sig til de eksisterende brostensbelægninger. Diagonalt henover Torvet markeres ”Rigets Hovedstrøg” med en ensartet brostensbelægning af slidte, skårne og flammebrændte sten.

Foran Nyborg Rådhus er der plantet et stort egetræ, der skal sende tankerne i retning af Luther-egen i Wittenberg i Tyskland og Christian d. 3., der indførte Reformationen i Danmark. Under de arkæologiske udgravninger på Torvet er der fundet et stort antal af de oprindelige brosten. Disse gamle brosten er genlagt omkring det nye egetræ foran rådhuset. 

I den ende af Torvet, der vender mod Nyborg Slot, er anlagt en vandkunst som en reference til fyrstespejlet i de have- og slotsanlæg, man kender fra Renæssancen.

Torvet er et multifunktionelt byrum med belægning i nordisk granit inspireret af den oprindelige turneringsplads, Christian 3. etablerede midt i 1500-tallet.

Slotsprojektet støttes af Kulturministeriet v. Slots- og Kulturstyrelsen, A.P. Møllerfonden, Realdania, Østfyns Museer og Nyborg Kommune.

IMG_2876.jpg

Torvet og 'Rigets Hovedstrøg' set fra rådhuset.

 

IMG_2752.jpeg

Vandkunstens dyser

bottom of page